
Mister York kommer till Malmö - öppnar fullskalig restaurang på Triangeltorget
På bild: Bandklippning av Mister Yorks restaurang på Kullagatan i Helsingborg 2024.
Hittills under 2025 så har Mister York gått ut med fyra nya etableringar för första halvan av året. Mister York är starkt etablerade i Skåne och efterfrågan på en restaurang i Malmö har länge varit hög. Äntligen har Mister York hittat rätt placering och lokal för sin nya flaggskeppsrestaurang i Skåne. Restaurangen blir den 25e i ordningen och kommer att öppnas på Triangeltorget i Malmö.
Mister York har på kort tid etablerat sig som ett starkt namn inom burgarebranschen, och öppningen på Triangeltorget i Malmö är ytterligare ett steg i kedjans starka expansion. Man tar över en befintlig restauranglokal på 730 kvadratmeter vilket gör den nya restaurangen till den största av alla Mister York-restauranger och sammantaget kommer man erbjuda cirka 150 sittplatser inomhus samt utomhus. Lokalen ska byggas om efter Mister Yorks inredningskoncept och premiären kommer att äga rum onsdag den 25 juni 2025 klockan 10.00. I samband med etableringen räknar man med att rekrytera ett team på 40 st nya medarbetare och i detta innefattas både heltidsanställda, deltisanställda samt extrapersonal. Restaurangen kommer att erbjuda generösa öppettider med sena kvällar samt nattöppet.
Menyn består bland annat av Mister Yorks prisbelönta burgare tillsammans med ett brett utbud av tillbehör, dessert samt kaffe. I januari 2025 så blev Mister York för det tredje året i rad utsedda till Sveriges Bästa Burgarkedja av Burgerdudes, världens största webbaserade sajt för recensioner av hamburgare och hamburgerrestauranger. Anledningen till att Mister York utmärker sig mot många andra i branschen är att man fokuserar på hög kvalitet som tillagas på plats från grunden till ett pris som kan jämföras med snabbmatskonkurrenterna.
"När vi startade år 2020 så var vi trötta på hipsterställen som serverade burgare för 200 kr. Hos oss ska alla människor ha råd att käka bra mat för en rimlig peng. Samtidigt så har vi alltid varit burgarenördar och kvalitetsnördar. Vi satsar verkligen på smak och kvalitet och tillagar allt på beställning från grunden. Vi har inga frysar eller värmeskåp till vårt nötkött, allting är färskt. Det är kvalitet på riktigt. På många andra burgarkedjor kan kött ligga uppemot en timma i värmeskåp vilket orsakar en seg och torr köttpuck. Vi vill servera högkvalitativ mat, till schyssta priser och det ska också gå relativt snabbt att få maten i handen. Premiumburgare till snabbmatspriser som vi brukar kalla det. Vi märker att det finns en stark efterfrågan efter ett prisvärt kvalitetsalternativ när det kommer till just burgare och vi hoppas att vi inte ska göra Malmö besvikna!" säger Gustav Haglund, VD och medgrundare på Mister York.
Gustav Larsson
Presskontakt, Mister York
gustav.larsson@misteryork.se
www.misteryork.se